Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskning

Forskning till förmån för ett hållbart samhälle

Så kan man enkelt sammanfatta den stora rikedom av forskningsområden vid kemiska institutionen i Lund. Här bedrivs forskning i världsklass inom kemins alla områden, alltifrån grundforskning till tillämpad forskning. Starka fokusområden är miljö, förnybara resurser och hälsa. Vida begrepp som innefattar alla discipliner inom kemiområdet. För att nå bästa möjliga resultat har vi samlat vår forskning inom fyra olika centra som presenteras nedan.

All forskning bedrivs på Kemicentrum, som är nordens största centrum för forskning och utbildning inom kemiområdet. Det är en unik forskningsmiljö med närhet till flera stora forskningscentra, forskningsparker och industrier. Miljön är stimulerande, gränsöverskridande och innovativ. Många av våra duktiga forskare är också engagerade lärare, vilka i sin tur inspirerar nya generationer drivna och nyfikna forskare.

Forskningscentra