Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kandidatprogram

Ett kandidatprogram innebär 3 års heltidsstudier och leder fram till en kandidatexamen. En kandidatutbildning i kemi ger dig djupgående kunskaper om olika ämnens molekylära uppbyggnad samt varför och hur de reagerar och på olika sätt interagerar med varandra.

Konstnärlig bild av periodiska systemet. Illustration.

Naturvetenskapligt kandidatprogram i kemi och kemi/molekylärbiologi

Det naturvetenskapliga kandidatprogrammet har flera olika ingångar. Du som är intresserad av att läsa kemi kan välja mellan ingångarna: kemi och kemi/molekylärbiolog.

Båda ingångarna är utbildningar för dig som vill tänka och arbeta molekylärt, experimentiellt och problemlösande. Båda vägarna ger dig en bred och gedigen grundutbildning i kemins samtliga grenar.

Ingången kemi ger utrymme för stödämnen som fysik eller geologi, medan kemi/molekylärbiologi är inriktad mot ämnen i biokemi såsom cellära, genetik och mikrobiologi. Efter halva studietiden kan du välja om du vill fortsätta studierna mot en kandidatexamen i kemi eller i molekylärbiologi.

Läs mer om det naturvetenskapliga kandidatprogrammet i kemi på webbplatsen för Grundutbildning i kemi

Kandidatprogram på kemiska institutionen - Grundutbildning i kemi

Mer information 

Mer information om antagning, förkunskapskrav och urval hittar du på länkarna nedan.