Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kemiska föreningen i Lund

Kemiska Föreningen i Lund är Sveriges äldsta förening inriktad på att främja intresset för ren och tillämpad kemi. Den bildades av Christian Wilhelm Blomstrand år 1868 och är idag även en lokalkrets inom Svenska Kemisamfundet.

Logotype Kemiska föreningen. Illustration.

Föreningen är öppen för alla och du kan genom att bli medlem få tillgång till ett stort nätverk av både kemister och andra kemiintresserade samt bidra till en ökad förståelse för och insikt om kemins ständiga relevans i vårt samhälle. Följ gärna föreningen på Facebook under "Kemiska Föreningen i Lund".

Kemiska föreningen arrangerar seminarier och föreläsningar - mer information om aktuella aktiviteter finns i kalendariet på Lunds universitets webbplats. 

Kalendarium - lu.se 

Kontakt

Eva Åkesson
Ordförande
Telefon: 070 3000 645
E-post: eva [dot] akesson [at] kilu [dot] lu [dot] se 

Peter Spégel
Sekreterare
E-post: peter [dot] spegel [at] chem [dot] lu [dot] se