lu.se

Kemiska institutionen

Lunds universitet

Utbildning

En utbildning för framtiden

På kemiska institutionen kan du läsa kemi inom flera olika program och välja mellan flera intressanta inriktningar. Oavsett vilken väg du väljer så är en utbildning i kemi en bra investering och ger dig goda förutsättningar på en växande arbetsmarknad där du har chans att påverka och lösa dagens och morgondagens stora utmaning.

Utbildning på grundnivå

Inom den naturvetenskapliga grundutbildningen i kemi kan du välja mellan två olika ingångar på din kandidatutbildning. Det finns även en rad fristående kurser att välja mellan. Läs mer på webbplatsen för Grundutbildning i Kemi. 

Grundutbildning i Kemi 

För dig som vill ha en yrkesexamen finns det flera civilingenjörsutbildningar med kemiinriktning, exempelvis bioteknikprogrammet, kemiteknikprogrammet och ekosystemteknikprogrammet.

Civilingenjörsutbildningar - LTH

Utbildning på avancerad nivå

Med en kandidatexamen kan du läsa vidare på avancerad nivå och ta en masterexamen. Vid kemiska institutionen finns flera masterprogram att välja mellan.

Masterprogram vid Kemiska institutionen

För dig som vill läsa vidare och doktorera har vi en forskarutbildning med stor bredd och hög kvalitet. 

Forskarutbildning vid Kemiska institutionen

Studiemiljön

Kemiska institutionen har en för Sverige unik styrka och bredd med utbildning i kemins samtliga områden. De lärare som undervisar i kemi vid kemiska institutionen ingår samtidigt i internationellt och nationellt ledande forskargrupper. Som student vid kemiska institutionen håller du till på Kemicentrum som är Nordens största centrum för undervisning och forskning i kemi. 

Som student har du stor närhet till den senaste forskningen. Kemiska institutionen har nära samarbete med näringslivet och industrin och vårt geografiska läge mitt in den kreativa och innovationsrika Öresundsregionen, med närhet till flera stora industrier och forskningscentrum,  är till stor fördel under studierna och för framtida karriärmöjligheter. Läs mer på Kemicentrums webbplats. 

Student - Kemicentrum