lu.se

Kemiska institutionen

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Samverkan med skolor och allmänheten

På kemiska institutionen pågår mycket spännande forskning inom kemi. Våra studenter och forskare har stor kunskap och ett brinnande intresse för kemi som vi gärna delar med oss av till skolor och allmänheten.

Vi tycker att samverkan med samhället är en viktig del av vår verksamhet och vill vara med att öka kunskapen om och intresset för kemi. Vi vill även se till att nya kunniga kemister utbildas och kan vara med och lösa framtidens stora utmaningar.

Vi deltar och driver olika aktiviteter för både allmänheten och skolor. 

Kemishowen

Kemishowen är en spektakulär liveshow med spännande experiment om gaser, färger, ljus, bränder och explosioner utförda av forskare och studenter vid Kemicentrum.

Kemishowen syftar till att genom spännande och spektakulära experiment med en pedagogisk bas väcka intresse och förståelse för kemi bland barn och unga. Kemishowen vänder sig till barnfamiljer och skolklasser från första till nionde klass.

Kemishowen hålls på Vattenhallen Science Center. Besök Vattenhallens hemsida för information om när Kemishowen ges eller kontakta Vattenhallen för förfrågan om besök.

Vattenhallen Science Center