lu.se

Kemiska institutionen

Lunds universitet

Jobba hos oss

Söker du en dynamisk, internationell och stimulerande arbetsplats? Då är du välkommen till Kemiska institutionen!

Vi driver utbildning och forskning i världsklass och söker ständigt ny kompetens och nya medarbetare som kan vara med i vår strävan om att förstå, förklara och förbättra vår omvärld och människors villkor. På denna sida kan du läsa mer om lediga tjänster vid våra avdelningar. Ansökningarna görs online via Lunds universitets hemsida.

Lediga tjänster

Lediga tjänster vid Kemiska institutionen utannonseras via Lunds universitets hemsida.

Jobba hos oss - Lunds universitet

Läs mer om våra olika anställningar

Doktorand på kemiska institutionen

Som doktorand på kemiska institutionen är du inte bara en del av en forskargrupp och deltar i forskningsprojekt utan deltar även i en fyraårig forskarutbildning. I forskarutbildningen ingår dels olika kurser och seminarier, dels en forskningsuppgift som ska resultera i en vetenskaplig avhandling, doktorsavhandlingen.

Forskarutbildning i Kemi

Postdoktor på Kemiska institutionen

Vid kemiska institutionen finns ett stort antal postdoktorer som forskar inom olika spännande kemiprojekt. Att vara postdoktor innebär en tvåårig anställning vid en avdelning på kemiska institutionen. Som postdoktor ska man i regel ha avlagt sin doktorsexamen högst tre år före ansökningstidens utgång.

Om oss

Lunds universitet grundades 1666. Universitetet rankas idag som ett av världens 100 bästa och är samtidigt Sveriges mest internationella lärosäte. Här finns 47 000 studenter och 7 200 medarbetare. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Kemiska institutionen tillhör både Lunds Tekniska Högskola och den naturvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet. Här finns drygt 400 anställda varav 200 är forskarstuderande. Vi är belägna på Kemicentrum, Nordens största centrum för forskning och utbildning inom kemi. Det är en unik forskningsmiljö med instrumentering av högsta klass och närhet till flera stora forskningscentrum och forskningsparker.

Vi bedriver forskning till förmån för ett hållbart samhälle. Forskningen är uppdelad på fyra centra och sträcker sig från grundläggande till tillämpad forskning.

Om Kemiska institutionen
Om universitetet - Lunds universitet

Varför Lunds universitet?

Förmåner för anställda - Lunds universitet
Jobba hos oss - Lunds universitet